Feestelijke hapjes: goddelijke lawasjerolade met rode vis en roomkaas

Feestelijke hapjes: goddelijke lawasjerolade met rode vis en roomkaas

Tijdens de feestdagen is het heerlijk om gasten te verwennen met smakelijke en feestelijke hapjes. Een van de meest populaire en elegante opties is de lawasjerolade met rode vis en roomkaas. Deze robuuste en toch verfijnde lekkernij is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een waar genot voor de smaakpapillen.

Ingrediënten

Voor ongeveer 8-10 porties heb je nodig:

  • 1 pakje lawasjbroodjes (ongeveer 8-10 stuks)
  • 300 g gerookte zalm of forelfilet, in dunne plakken gesneden
  • 200 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: geraspte citroenrasp

Bereidingswijze

  1. Bereid de vulling: Meng in een kom de roomkaas, dille, bieslook, zout en peper tot een gladde massa. Proef en pas de kruiding indien nodig aan.

  2. Rol de rolade op: Leg een lawasjbroodje op een schoon werkoppervlak. Verdeel ongeveer 2-3 eetlepels van de roomkaasmenging over het hele oppervlak van het broodje. Leg daar bovenop 2-3 plakken gerookte vis. Rol het lawasjbroodje strak op tot een compacte rolade. Herhaal dit met de overige lawasjbroodjes en vulling.

  3. Laat rusten: Wikkel de opgerolde rollen in vershoudfolie en laat ze minstens 30 minuten in de koelkast rusten, zodat de vulling goed samenbindt.

  4. Snijd en serveer: Haal de rollen uit de koelkast, verwijder de folie en snijd ze in mooie plakken van ongeveer 2 cm dik. Serveer de lawasjrollen op een mooi schaal, eventueel versierd met extra dille, bieslook of geraspte citroenrasp.

Tips en variaties

  • Gebruik naast zalm ook andere soorten gerookte vis, zoals forel, makreel of paling voor extra smaakbeleving.
  • Voeg fijngehakte kappertjes, rode ui of mierikswortel toe aan de roomkaasmenging voor een extra frisse toets.
  • Vervang de roomkaas gedeeltelijk door zachte geitenkaas of ricotta voor een lichtere vulling.
  • Serveer de lawasjrollen met een frisse salade of een glaasje prosecco voor een compleet feestelijk hapje.

Laat je gasten genieten van deze heerlijke en elegante lawasjrolade, een ware traktatie voor de feestdagen!

Gerelateerde Berichten