Thais vlees: Klassiek Thais recept

Thais vlees: Klassiek Thais recept

Thais vlees, ook wel bekend als Thaise geroerbakte rundvlees, is een heerlijk en aromatisch gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Thaise keuken. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar biedt ook een unieke combinatie van smaken die je smaakpapillen zullen verrassen. In dit artikel zullen we je stap voor stap door het klassieke recept voor Thais vlees loodsen, zodat je thuis je eigen authentieke Thaise maaltijd kunt bereiden.

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram rundvlees, in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie of sesamolie)
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, in dunne plakjes gesneden (optioneel, voor extra pit)
  • 2 lente-uitjes, in schuine plakjes gesneden
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels water
  • Verse koriander voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Bereid de ingrediënten voor: Snijd het rundvlees in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper (indien gebruikt) in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes in schuine plakjes.

  2. Verhit de olie in een wok of grote pan op hoog vuur. Voeg de knoflook en rode peper (indien gebruikt) toe en bak deze kort tot ze geurig worden, ongeveer 30 seconden.

  3. Voeg het rundvlees toe aan de wok/pan. Roerbak het vlees tot het net gaar is, ongeveer 2-3 minuten. Zorg ervoor dat het vlees niet te lang gaat, anders wordt het taai.

  4. Voeg de vissaus, sojasaus, suiker en zwarte peper toe. Roer alles goed door en laat het geheel nog 1-2 minuten doorbakken.

  5. Voeg de lente-uitjes en 2 eetlepels water toe. Roer alles goed door en laat het nog 1 minuut op hoog vuur doorbakken, zodat de smaak goed in het vlees trekt.

  6. Proef en pas eventueel de smaak aan. Voeg meer vissaus, sojasaus of suiker toe als je dat nodig acht.

  7. Serveer het Thais vlees direct, garneer eventueel met verse koriander. Het gerecht smaakt heerlijk met gestoomde rijst.

Conclusie

Met dit klassieke recept voor Thais vlees kun je thuis genieten van de authentieke smaken van de Thaise keuken. De combinatie van malse rundvlees, aromatische kruiden en de zoet-zoute smaakbalans maken dit gerecht tot een ware smaaksensatie. Volg de stappen zorgvuldig op en je zult versteld staan van het resultaat. Laat je smaakpapillen verrassen door deze heerlijke Thaise klassieker!

Gerelateerde Berichten