Vleesschotel in potten met aardappelen: stapsgewijs recept voor een voedzame maaltijd

Vleesschotel in potten met aardappelen: stapsgewijs recept voor een voedzame maaltijd

Wanneer je op zoek bent naar een comfortabele, voedzame en gemakkelijk te bereiden maaltijd, dan is deze vleesschotel in potten met aardappelen een uitstekende keuze. Dit traditionele Russische gerecht combineert mals vlees, smakelijke aardappelen en een heerlijke saus in een eenvoudig te bereiden, maar toch bijzonder smakelijk gerecht. In dit stapsgewijze recept laten we je zien hoe je deze heerlijke schotel kunt maken.

Benodigdheden

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 800 g rundvlees, in blokjes gesneden
  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 kopje bouillon
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt, voor garnering

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden van de ingrediënten: Begin met het voorbereiden van alle ingrediënten. Snijd het vlees in blokjes, schil en snijd de aardappelen in blokjes, snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de wortelen in plakjes en de paprika in blokjes.

  2. Bruin het vlees: Verhit de zonnebloemolie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het tot het mooi bruin is aan alle kanten, ongeveer 5-7 minuten. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.

  3. Sauteren van de groenten: Voeg de ui, knoflook, wortelen en paprika toe aan de pan. Bak de groenten ongeveer 5 minuten tot ze zacht en glazig zijn.

  4. Saus maken: Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en roer goed door. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 5-10 minuten zachtjes koken tot deze iets is ingedikt.

  5. Samenstellen van de schotel: Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van 4 ovenvaste potten of schalen. Verdeel het bruin gebakken vlees erover. Schep de saus met groenten over het vlees en de aardappelen.

  6. Bakken in de oven: Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de gevulde potten in de oven en bak het gerecht ongeveer 45-60 minuten tot de aardappelen gaar zijn en de saus mooi is ingedikt.

  7. Serveren: Haal de potten uit de oven en bestrooi de schotel met gehakte verse peterselie. Serveer de vleesschotel in de potten direct op tafel, zodat iedereen zijn portie kan scheppen.

Afsluiting

Deze vleesschotel in potten met aardappelen is een heerlijk, comfortabel en voedzaam gerecht dat perfect is voor een gezinsmaaltijd of een gezellige avond thuis. Met de eenvoudige stappen en de rijke, smakelijke smaak zal dit gerecht zeker in de smaak vallen bij je gasten. Geniet ervan!

Gerelateerde Berichten